2013. június 17., hétfő

7 dolog amit a bőrápolással kapcsolatban tudni kell

1. Hány évesen kell elkezdeni az arckrém használatát?


14-15 éves kortól már jót teszel a bőröddel, ha a bőrtípusodnak megfelelő arckrémmel hidratálod. Így nem csak a naptól, széltől, hidegtől, de a környezet káros hatásaitól is megvéded a bőrödet.

2. Van valami különbség a nappali és éjszakai arckrém között?
A nappali krém sokkal könnyebb állagú, kevésbé zsíros, mint az éjszakai verziója. Eltávolítása egyszerűbb, és smink alá is kiváló. Az éjszakai krém viszont sokkal több regeneráló tápanyagot tartalmaz, és lassabban szívódik be a bőrbe.

3. Igaz hogy a szappan szárítja a bőrt?
Sajnos a hír igaz. Soha ne használjszappant az arcod tisztításához, még akkor se, ha nagyon zsíros a bőröd.

4. A zsíros krémek okozhatnak pattanásokat?
Amennyiben nem a bőrtipusodnak megfelelő krémet használsz, könnyen előfordulhat. Ha zsírosabb a bőröd, felesleges "rátenni egy lapáttal". Fontos, hogy mielőtt bármilyen krémet elkezdenél használni, konzultálj egy kozmetikussal vagy bőrgyógyásszal!

5. Mi okozza a pattanásokat?
A pattanásos bőr általában serdülőkorban, több tényező - hormonális változások, veleszületett hajlam, környezeti hatások, túlzott stressz - eggyüttes hatására alakul ki.

6. Eltüntehetők- e az aknés hegek?
A bőr felszínén elhelyezkedő hegek megfelelő gyógyszerekkel könnyedén kezelhetők, a mélyebb hegeket pedig - dermabrázióval vagy kémiai hámlasztással - kizárólag szakember tudja eltávolítani.

7. Hogyan kezeljem a hátamon levő pattanásokat?
Alapvetően fontos a rendszeres tisztítás! Ügyelj arra, hogy mindig eltávolítsd a pórusokban lerakódott szennyeződéseket. Készíts a hátadra pakolást, és használd legalább egyszer egy héten, illetve 2-3 naponta tisztítsd meg alkohollal átitatott kendővel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése